ARRAS (Atrecht) FRANKRIJK Kerstmis in de stad 15/12/18 WRC Manke Fiel

Beste Manke Fielvrienden hierbij een video en foto’s van Kerstmis in de stad Arras ( Atrecht) van 15/12/18 .

Het bestuur van WRC Manke Fiel wenst jullie Prettige Feestdagen en een Voorspoed 2019 en vooral veel wandelplezier, wij zien elkaar terug op zondag 6/1/19 op de Nieuwjaarswandeling in Zemst-Laar samenkomst 9u45 start van de wandeling samen 10 uur

https://photos.app.goo.gl/ZfS8d4L1qZAQVy1dA

Kerstmarkt naar Arras met Wandelclub Manke Fiel vzw 

Zaterdag 15 december 2018 na verschillende opstapplaatsen reden wij met twee bussen naar Frankrijk , waar wij onderweg ter hoogte van Lille nog één van onze gidsen stond te wachten om daarna door te rijden naar onze eerste plaats om te lunchen, in Saint Laurent Biangy restaurant Les Jardins de Saint Laurent.  

Na een smakelijke lunch reden wij verder naar Arras in het Nederlands genoemd ( Atrecht ) 

waar wij eerst een rondrit van de stad maken met de bekendste monumenten dat Atrecht rijk is o.a. Citadelle -Kazernes Schram -Brits Monument begraafplaats -en de oude vestiging muren van de stad Atrecht.  

En zo kwamen wij terug naar de binnenstad om daar onze wandeling verder te zetten, maar omdat wij met zoveel waren werden wij opgesplitst in drie groepen onder begeleiding van een deskundige gids om naar de monumenten in de stad bezichtigen .

Ondertussen was het zeer koud weer geworden ( ijzel en sneeuw ) en konden wij op de kerstmarkt een warme drank goed gebruiken , sommige hadden het zou koud dat ze een brasserie binnen stapten om een beetje op te warmen.

Al snel was het tijd om terug te keren naar huis rond 19 uur, maar door de weersomstandigheden was er toch een van onze “leden” zijn weg verloren en waren wij aan het wachten in de bussen op onze laatste passagier.

Na een uurtje te wachten kregen wij bericht van de voorzitter , blijkbaar had Frans de trein al genomen naar huis , zo vertelde zijn vrouw aan de telefoon !! hopelijk is hij goed thuis geraakt? 

Op de terugweg met de “kerstman” aan boord op onze twee bussen kregen allen nog een mooie doos pralines mee naar huis ,de voorzitter Jos bedankte iedereen en wenste iedereen Prettige feestdagen toe en een voorspoed 2019, onze eerst wandeling op zondag 6 januari 2019  “nieuwjaarswandeling”  in Zemst verzamelen 9u45 start om 10uur.