TOERELOEREN & KOEKELOEREN in de Haven van Antwerpen

https://photos.app.goo.gl/Ac2KtKqxBdKr9Emq7  

Morgensvroeg met zonopgang vertrokken wij ( Wandelclub Manke Fiel ) naar de haven van Antwerpen.

Na verschillende opstap plaatsen reden wij richting Wijnegem waar onze gids Jos ons stond op te wachten, daar namen wij eersts een stevig ontbijt om daarna via de groene gordel rond Antwerpen, langs Albertkanaal de haven van Antwerpen binnen te rijden .

Onze eerste stop was aan (Port of Antwerp) muzeum, na dat kort bezoek reden wij verder naar het (naaktstrand) Sint Annastrand, daar moetsen wij niet lang wachten om de waterbus te nemen. 

Deze tocht op de Schelde duurde niet zo lang de twee stopplaats Lillo was reeds voor ons.

Op een comfortabele manier van de sfeer van de haven proeven,vanop de boot zie je de schepen, kades, kranen en terminals aan je voorbijglijden.

Vanaf het water in de dokken of de Schelde zien wij de Antwerpse haven zoals je haar nooit eerder zaggen. Een fantastisch beeld van de bedrijvigheid op de terminals,wij varen vlak langs reusachtige schepen van honderden meters lang en ervaart de weidsheid van deze gigantische haven.

Eenmaal aangekomen reden wij verder met onze bus naar de Businessclub (golfclub) van Beveren waar wij onze lunch namen.

Na de lunch nog meer haven van Antwerpen met als tweede bezoek aan de Kieldrechtsluis, waar een heel groot schip juist de sluis binnen geloods werd.

Dankzij de Kieldrechtsluis, de grootste doksluis ter wereld, biedt de Antwerpse haven een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer. De Kieldrechtsluis op het einde van het Deurganckdok op de Linkerscheldeoever is 500 meter lang, 68 meter breed en bevat drie keer zoveel staal als de Eiffeltoren in Parijs.

Naast de grootste sluis ter wereld “De Kieldrechtsluis” beschikt de haven van Antwerpen ook over enorme havendokken, grote containerschepen en imposante kranen.

En om onze dag te eindigen in de haven was het spookdorp Doel op het programma nog, waar wij nog één frisse pint konden drinken in de Spuikom aan de Schelde.

Na dit uitgebreid bezoek aan de haven reste er nog een lichte avondmaal in Businessclub te benutten, voldaan en heel veel gezien in de haven van Antwerpen reden wij terug huiswaarst met zonondergang.