Wandelbus Broechem -Deurne -Diest 8/4/2018

Wandelbus naar Broechem bij de wandelclub WSV De Ranstuiten Ranst vzw (1017)
en daarna Deurne-Diest bij de wandelclub Sporton vzw (4041).

Als eerste moest ik ( Emiel )reeds opstappen in Lebbeke om 7 uur bij Autocars ’T Ros Beiaard om dan de volgende wandelaars op te pikken langs Krokegem-Mollem-Asse-Zellik .
Niettegenstaande het bewolkte weer en af en toe de zon met een temperatuur van 16° stapten 58 wandelaars de bus op voor een bezoek aan de wandelclubs .
In Broechem zeer gevarieerd , rustig, en landelijk parcours deels door de bloeiende boomgaarden die de fusiegemeenten Ranst nog reik is. Onze wandelaars konden kiezen tussen 4 km of 7 km.
Door het prachtige weer waren de dranken in de rustpost bij terugkeer meer dan welkom.

Afspraak was om 12u00 om door te rijden naar Deurne -Diest maar door twee (verloren schapen) en na 15 minuten wachten konden wij de twee wandelaars oppikken onderweg op 3 km van de aankomst ( weg verloren ) gelukkig kon de chauffeur langs rijden met de bus waar ze ons stonden op te wachten.

Bij de aankomst in Deurne kon iedereen de keuze maken voor de wandelingen in de namiddag.
De afstanden 5-7-13 km wandelden langs bosrijke Rode Berg en Houterenberg en door het natuurreservaat van Gerhagen, hier was ook een tweede vertrekplaats voorzien in Okselaar.

De wandelaars die niet meer wandelen in de namiddag in Deurne -Diest konden op bedevaart richting Scherpenheuvel met de bus een 10 tal km verwijderd , het was misschien een goed idee om een kaarsje te laten branden voor de komende zondag 15/4/2018 MANKE FIEL TOCHTEN
( je weet maar nooit voor wat het goed is ) !

Bij de terug weg van Scherpenheuvel en aankomst in Deurne en na een goeie Trappist of andere geestrijke drank werd de dag afgesloten en ging het richting Asse om 17 uur.

Bedankt aan Pierre & Emiel voor de foto’s