Wandelbus SAIVE 11/11/ 2017

Zaterdag 11 november 2017 Wandelbus Manke Fiel vzw naar SAIVE

Ochtend – donker – regenachtig -mistig – meer kunnen wij niet zeggen om te vertrekken met twee bussen richting Saive .
Door omstandigheden was er op het laatste nog een wissel van (bussen) ipv één grote dubbeldek 92 plaatsen moesten wij vertrekken met twee bussen, niet leuk als je bij elkaar niet kan zitten in de bus met vrienden onder elkaar. Sorry !!

Maar geen probleem rond 8:30 waren wij reeds in Zellik te samen gekomen met de twee bussen , onze laatste opstapplaats om daarna richting Saive te rijden.

CERCLE DES MARCHEURS DE SAIVE (LG 013)
Saive is een dorp in de Belgische provincie Luik en een deelgemeente van de gemeente Blegny. In het zuiden van Saive ligt de wijk Parfondvaux.
47e Marche de l’Armistice
Start : Départ des 30-42 km jusqu’à 10.00h, du 21 km jusqu’à 13.00h.
Saive Startlocatie La Caserne de Saive Rue Cahorday 1 4671 Saive -Luik

Rond 10uur aangekomen in Saive een zeer groot complex oude kazerne gerestaureerd om er een bedrijven terrein van te maken en dat er ook reeds is in sommige gebouwen.

De wandelaars met korte afstand konden na de middag nog mee genieten om een tochtje te maken naar Blegny de steenkoolmijnen.
Het was donker -nat -zwart en prachtig 60 meter ondergronds te kunnen mee maken hoe vroeger de arbeiders moesten werken om de steenkool tot bij ons te krijgen. Proficiat aan ALLE steenkool arbeiders dit was nog werken in moeilijke omstandigheden.
De andere wandelaars met lange afstanden wachten ons op om 16:30 uur om terug te keren naar huis.

Iedereen was voldaan na toch een mooie dag op 11 november, BEDANKT aan alle wandelaars en vrienden die erbij waren , op naar de volgende bus uitstap naar Aken ( Aachen) “kerstmis in de stad” op 16 december 2017 wees er snel bij voor in te schrijven plaatsen zijn beperkt. Inschrijven: bij Hubert Lenaerts Tel. 02 452 99 31

Bedankt voor de foto’s Emiel Peeters