Weekend Manke Fiel Mont Saint Aubert 22-24 september 2017

Vrijdagmorgen 22 september 2017 vertrek Manke Fiel Wandelclub
Belœil is een Waalse plaats en gemeente in de provincie Henegouwen in België.

De gemeente telt ruim 14.000 inwoners.

Taverne Du Chateau was juist open ( 10 uur ) als de eerste wandelaars al richting kasteel stapte. Rond 11 uur was iedereen aanwezig om het bezoek van kasteel te beginnen onderleiding van twee Vlaams sprekende gidsen.

Het kasteel van Beloeil, dat al vanaf de 14de eeuw eigendom is van de Prinsen van Ligne, is volledig gemeubileerd en bevat een rijke collectie kunstvoorwerpen uit de 15de tot en met de 19de eeuw, waaronder de vermaarde bibliotheek met 20.000 boeken. De Franse tuin, waar groen en water, schaduw en licht elkaar harmonieus afwisselen, strekt zich uit over 25 ha. Met een treintje kan je een tocht maken door dit gebied.

Het kasteel binnen was zeer mooi. Je krijgt er een idee van het adelijk leven tijdens de 17de eeuw. Origineel meubilair en schilderijen. Jammer genoeg is het duidelijk dat er niet genoeg geld aanwezig is, want er moet duidelijk en dringend gerenoveerd worden.

Na de middag ging het richting van Saint Aubert is gelegen op 5 min per auto van de stad Doornik. Het vakantiepark Floreal “Panoramawe” uit op de top van de berg ,waar wij rond 16 uur verwachte werden voor de kamerverdeling om daarna aperitief te nemen in de bar en het avondmaal.

Om onze eerste dag af te sluiten was er nog een Schemerwandeling voorzien met de nodige vitamines.

Zaterdagmorgen 23 september 2017 , na een stevig ontbijt starte de wandeling aan de kerk om 9u30 voor zij die de afstand van 7,5 km aankonden. Voor de andere wandelaars was er een verkorte wandeling onder begeleiding van Nadine Van Laethem. De andere hadden de mogelijkheid om de buurt van het vakantiehuis of Doornik al te verkennen.

Rond middag was het lunchtijd, en daarna een stadswandeling met Hubert Lenaerts om de stad Doornik te verkennen.
Alternatief was er ook nog een Natuurwandeling langsheen de veldwegen in de omgeving van Mont Saint Auberg met voorzitter Jos de Bisschop.

Na deze mooie zonnige dag was er avondmaal en nadien gezellig samenzijn in de bar met een bingo avond.

Zondagmorgen 24 september 2017 , na een laatste en stevig ontbijt ging het richting Doornik uit om daar tegen 10 uur in het Info kantoor een film “de gang van de tijd , de geschiedenis van de stad te gaan zien .
Nadien was het kuieren door de stad en terrasje weer op de “Grand Places”
Nog een middagmaal genomen in het vakantiehuis en daarna van elkaar afscheid genomen naar een prachtig en zonnig weekend.
Bedankt iedereen voor de gezellige dagen en tot volgend jaar ?
Het bestuur van Manke Fiel , Jos De Bisschop.