FEITEN OVER COVID-19

FEITEN OVER COVID-19

Deze feiten zijn afkomstig van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
De WHO corrigeert veelvoorkomende, onjuiste geruchten over het coronavirus (COVID-19). OVERZICHT. Dagelijks bijna 12.500 nieuwe besmettingen, meer dan 4.800 mensen in ziekenhuis.

Bescherm jezelf en anderen.En blijf wandelen alleen of met twee.
Als je geen veilige afstand van anderen kunt houden, bedek dan je mond en neus met een mondkapje.
Blijf op ten minste 1,5 meter of 2 armlengtes afstand van elkaar.
Was je handen vaak en desinfecteer regelmatig oppervlakken in je huis die je vaak aanraakt.
Raak je ogen, neus en mond niet aan.
Hoest en nies in de holte van je elleboog of in een tissue.
Luister naar instructies van je lokale overheid over thuisblijven
page1image60822608

Oudere mensen zijn niet de enigen die risico lopen op COVID-19

Mensen van alle leeftijden kunnen worden besmet met het COVID-19-virus. Mensen die ouder zijn dan 60 en mensen met aandoeningen als astma, diabetes en hartproblemen, lopen een groter risico om ernstig ziek te worden. Iedereen moet preventiemaatregelen nemen, zoals regelmatig je handen wassen en een veilige afstand van elkaar houden.

COVID-19 wordt veroorzaakt door een virus en niet door een bacterie
Het virus dat COVID-19 veroorzaakt, maakt deel uit van de virusfamilie Coronaviridae. Antibiotica werkt niet tegen virussen. Sommige mensen met COVID-19 ontwikkelen ook een bacteriƫle infectie. In dat geval kan een zorgverlener antibiotica aanraden.

De meeste mensen herstellen van COVID-19

De meeste mensen die COVID-19 krijgen, hebben milde of matige symptomen en herstellen zonder medische hulp. Als je symptomen hebt zoals hoesten, koorts of moeite met ademhalen, zoek dan medische hulp. Bel je huisarts voordat je naar een huisartsenpraktijk of ziekenhuis gaat. Als je koorts hebt en in een gebied woont waar malaria of dengue (knokkelkoorts) voorkomt, bel dan direct met je huisarts.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat COVID-19 wordt verspreid via schoenen
De kans dat COVID-19 wordt verspreid via schoenen, is erg klein. Als extra veiligheidsmaatregel kun je je schoenen bij de deur uittrekken, met name als er baby’s of kinderen op de vloer spelen. Zo voorkom je contact met vuil of afval dat onder schoenen kan zitten.

COVID-19 kan niet worden voorkomen door je neus regelmatig met zoutoplossing te reinigen
Er is geen bewijs dat aantoont dat regelmatig reinigen met zoutoplossing mensen kan beschermen tegen COVID-19 of andere aandoeningen aan de luchtwegen. Er is beperkt bewijs dat je hiermee sneller herstelt van een verkoudheid.

Vaccins tegen longontsteking werken niet tegen COVID-19

Het COVID-19-virus is zo nieuw en anders dat het een eigen vaccin nodig heeft. Bestaande vaccins worden echter sterk aanbevolen om je te beschermen tegen longontsteking.

Er is nog geen bewezen medicijn om COVID-19 te genezen, te behandelen of te voorkomen
Hoewel er meerdere medicijnen zijn getest, is er momenteel geen bewijs dat een medicijn COVID-19 kan genezen of voorkomen. De beste manier om jezelf te beschermen tegen COVID-19, is afstand houden van anderen en je handen vaak en grondig wassen.

Jonge mensen kunnen besmet raken met COVID-19

Mensen van alle leeftijden kunnen besmet raken met COVID-19. Iedereen, ongeacht de leeftijd, moet de preventiemaatregelen naleven, zoals regelmatig handen wassen en een veilige afstand bewaren van anderen.

Je kunt niet testen of je COVID-19 hebt door je adem in te houden

Als je je adem 10 seconden of langer kunt inhouden zonder te hoesten of je ongemakkelijk te voelen, betekent niet dat je geen COVID-19 of een andere longaandoening hebt. De beste manier om te controleren of je bent besmet met COVID-19, is door een labtest te laten uitvoeren.

Het drinken van alcohol zal COVID-19 niet voorkomen of genezen

Het drinken van alcohol beschermt je niet tegen COVID-19. Het drinken van te veel alcohol kan het risico op andere gezondheidsproblemen vergroten.

HET BESTUUR WANDELCLUB MANKE FIEL

GEGEVENS : VOORZITTER JOS DE BISSCHOP KEZEWEIDE 33 1730 MOLLEM -ASSE TEL.02.452.76.59. Gsm: 0497.10.65.42. jos.debisschop@mankefiel.be

https://www.facebook.com/mankefiel https://www.mankefiel.be